نخستین نشست کارگروه بین الملل

با حضور دکتر سالار آملی، رئیس مرکز توسعه و هماهنگی پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور و اعضای کارگروه توسعه همکاریهای علمی بین المللی قرآنی، نخستین نشست کارگروه به صورت مجازی برگزار شد.
دکتر حسین سالار آملی، رئیس مرکز همکاریهای علمی بین المللی و رئیس کارگروه در ابتدای نشست با پاسداشت سالگرد شهادت سردار رشید اسلام، حاج قاسم سلیمانی گفتند: امروزه، فعالیتهای مختلف اقتصادی، سیاسی، علمی و فرهنگی به سمت فعالیتهای منطقهای و حتی جهانی حرکت میکنند و فناوری، این پدیده را تسهیل کرده است. اثر مرزهای جغرافیایی کاهش یافته و ما شاهد هستیم که مرزها در مسائل فرهنگی در هم نوردیده شدهاند.
رئیس کارگروه توسعه همکاریهای های علمی بین المللی قرآنی افزود: اسلام ذاتاً برونگراست و در سایه این خصلت، رشد و توسعه یافته است. ما در دنیای کنونی حرفی برای گفتن داریم و میخواهیم اسلام نابی را که داریم در داخل نگه نداشته و پیام آن را به جامعه بشری برسانیم. اسلام در سایه برونگرایی رشد یافته است و از آنجا که زیربنای اسلام ناب، پیامهای قرآن مجید است، کارگروه توسعه همکاریهای علمی بین المللی نیز میخواهد این پیام را در سطح دنیا و البته بین نخبگان و اقشار دانشگاهی به اشتراک بگذارد. ایشان در ادامه به سیاستهای کلی کمیسیون توسعه و هماهنگی پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور و کارگروه توسعه همکاریهای علمی بین المللی قرآنی پرداختند.
دکتر میرعظیمی، رئیس مرکز توسعه و هماهنگی پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور نیز در این نشست به سیاستها و روند فعالیت کمیسیون پرداخته و از کارگروه به عنوان یکی از کارگروههای اصلی کمیسیون یاد کردند.
در این نشست، سه موضوع شیوه نامه کارگروه، راهبردهای سند راهبردی توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور و همچنین اقدامات ملی مطرح شده در این سند به بحث و تبادل نظر گذاشته شد.
شایان ذکر است کارگروه توسعه همکاریهای علمی بین المللی قرآنی در اجرای مصوبه دوازدهمین جلسه «کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور» مورخ ۱۵/۰۴/۱۳۹۲ تشکیل شده است و رئیس کارگروه با حکم وزیر علوم، تحقیقات و فناوی منصوب میشود. اعضای کارگروه نیز نمایندگان مرکز بین الملل حوزههای علمیه، وزارت امور خارجه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اطلامی، دانشگاههای تهران، علامه طباطبایی، الزهرا، جامعه المصطفی و مراکز توسعه و هماهنگی پژوهش و آموزش عالی قرآنی وعلمی بین المللی وزارت علوم و دو تن از پژوهشگران شاخص قرآنی هستند که سیاستهای و برنامههای اصلی کارگروه را تدوین میکنند.